La visita s'ha fet expressament per a ell i ell no se n'ha volgut perdre cap detall. Que el tram de la Línia 9 del metro que uneix la T1 de l'aeroport i el recinte firal de Gran Via entri en funcionament sempre ha estat una de les grans reclamacions del president del Mobile World Congress, John Hofmann. Avui, en un dels viatges de prova pel trajecte, se li ha reiterat, un cop més, que el febrer de l'any vinent ja estarà operatiu. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "És un compromís que vam adquirir quan ens vam presentar a capital mundial del mòbil. Avui podem dir que estem complint." SANTI VILA, conseller de Territori i Sostenibilitat "La Generalitat ha complert i és una gran notícia per als veïns de l'Hospitalet i el Prat però, també, perquè dóna continuïtat a un projecte molt important per a l'àrea metropolitana, com és el MWC." De la T1 a l'estació de Zona Universitària el metro tardarà 29 minuts. Una mica menys, 23 minuts, si el lloc on es baixa és aquesta estació, la de Fira, que ja està enllestida. Els congressistes i visitants podran accedir als pavellons sense ni tan sols sortir al carrer, a través d'aquest passadís. Per això, però, encara queda un any. Els combois sense conductor de la línia fan que siguin necessaris incomptables protocols de seguretat. Sobre el possible suplement de preu per arribar fins a l'aeroport, el conseller Santi Vila no ha confirmat ni desmentit si finalment s'acabarà aplicant. Diu que és una decisió que ha de prendre l'Autoritat del Transport Metropolità.

La connexió del recinte firal de Gran Via amb l’aeroport era una demanda dels organitzadors del Mobile World Congress. En la visita d’aquest dijous, John Hoffman ha pogut comprovar que cada vegada és més a prop de convertir-se en realitat.

El nou tram de l’L9 entrarà en funcionament el febrer de 2016, just per a una nova edició del congrés de telefonia mòbil. El trajecte des de la T1 fins a la Fira durarà uns 23 minuts. Els congressistes podran accedir als pavellons sense haver de sortir al carrer, ja que l’estació tindrà un accés directe.