L’Ajuntament de Barcelona no permetrà la reobertura, per ara, de les vuit parades de flors tancades que hi ha a la Rambla. Algunes ho estan des d’abans de la pandèmia. El consistori ha explicat a betevé que encarregarà un estudi per tornar a avaluar la possibilitat de mantenir el màxim nombre possible de parades dedicades a les flors, per tal de “reivindicar un actiu importantíssim de la Rambla i la Boqueria”.

El futur de les parades, enlaire

Tot i que en un primer moment l’Ajuntament havia explicat a betevé que la intenció era enderrocar les vuit parades de flors, ara el consistori rectifica i detalla que això no està damunt la taula “en aquests moments”, ni tampoc cap “projecte d’estudi” de l’enderroc.

Amics de la Rambla, per la seva banda, no està d’acord amb un hipotètic enderroc. Xavi Masip, gerent de l’entitat, explica que “constantment hi ha gent que s’interessa perquè obrin aquests negocis que estan tancats per jubilació, però l’Institut Municipal de Mercats no els torna a posar en licitació i es van degradant”.

Només set parades obertes

Carolina Pallés és la quarta generació d’una família dedicada a la venda de flors a la Rambla. No s’imagina un passeig sense flors, però el tancament de parades li fa dubtar de la continuïtat de l’activitat. Pallés explica que “en època de la meva besàvia hi va haver fins a 31 parades, amb els meus pares la xifra va baixar a 18 i ara ja quedem poquetes“. Creu que “si al final hem de ser poques, hem d’estar maques, i estaria bé que l’Ajuntament expliqués què vol fer“.

“Crec que volen que marxem”

Laura Gómez també forma part d’una nissaga familiar vinculada a la venda de flors. No entén la inactivitat de l’Administració en aquest tema. “Crec que volen que marxem, perquè si no, no s’entén per què tots aquests quioscos estan tancant i no s’han tornat a obrir, no s’entén“.

Un tret distintiu de Barcelona

El tancament de parades també desperta interrogants entre els visitants del passeig. Isabel Vázquez no sap “si això vol dir que arribarà un dia en què no les tindrem. Crec que no podem perdre les floristes de la Rambla, són un tret especial de Barcelona que fa que no sigui una ciutat igual a les altres“. Glòria Tossar, una altra de les floristes, afirma que no reconeix la Barcelona actual i que “les floristes són de les poques coses que encara queden de les que he conegut sempre”.