La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat destinar 1.221.790 euros que provenen de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET) a projectes de desenvolupament turístic que es duran a terme a diferents districtes de la ciutat. Aquest paquet d’inversions prioritzarà propostes que diversifiquin el turisme al territori, creant nous atractius als barris, i incentivant un turisme responsable i una millor convivència entre visitants i veïnat. Es pretén contribuir a dinamitzar socialment, culturalment i econòmicament els barris i es busca potenciar un visitant respectuós amb el medi ambient i socialment responsable.

Actuacions als districtes finançades amb l’IEET

Enguany es financen projectes per la recuperació de la memòria històrica als barris, com la recuperació del refugi antiaeri de la Sagrera, a Sant Andreu, la reivindicació dels testimonis de les dones represaliades a la presó de les Corts, les millores a les bateries del Turó de la Rovira o les visites guiades a la Model.

A Gràcia s’implementaran diferents actuacions previstes al Pla de places 2022 donant continuïtat a l’objectiu de consolidar el canvi d’usos i pacificar les places de la Vila durant tot l’any. A Sant Martí la taxa finança la creació de visites guiades teatralitzades pels eixos comercials dels barris del Clot i Poblenou.

A la carretera de les Aigües a Sarrià – Sant Gervasi , s’instal·larà una guingueta informativa, mentre que a Nou Barris entre d’altres projectes, s’impulsa una de les festes tradicionals del districte, San Froilán. A Sants-Montjuïc se subvencionen dos projectes Viu Montjuïc i les Trobades IN-formatives de connexió.

Es confirma la recuperació del nombre de turistes a la ciutat

Durant el mes de març s’ha refermat la recuperació del nombre de turistes, que s’havia iniciat a partir del segon semestre del 2021, i que s’ha vist afavorit per la celebració a la ciutat de diferents congressos i esdeveniments, en especial el Mobile World Congress i 4FYN

De gener a març del 2022, el nombre de turistes allotjats en habitatges d’ús turístic i hotels de la ciutat ha estat de més de 1,6 milions que han realitzat més de 5 milions de pernoctacions. Aquestes xifres representen un increment de 382,2 % i 283 % respecte 2021, i un 33,6 % i 26,4 % menys respecte al 2019

El turisme internacional ha continuat sent majoritari a la ciutat, amb un 74 % del total de visitants allotjats a hotels de la ciutat.