El govern municipal ha negat de totes totes que hi hagi deixadesa als equipaments esportius de la ciutat utilitzats pels Jocs Olímpics de Barcelona 92, tal com ha denunciat Junts. Segons el regidor d’Esports, David Escudé, totes les instal·lacions “estan en perfectes condicions i a ple rendiment“. Escudé sí que ha admès que “hi ha coses que poden millorar” en equipaments que tenen 30 anys d’història, com la renovació de la pista d’atletisme del CEM Pau Negre o alguns treballs de cimentatge a la graderia del Velòdrom d’Horta.

Tot i això, en la Comissió de Drets Socials, el govern municipal (BComú i PSC) ha dit que no elaborarà un llistat dels equipaments olímpics i el seu estat, tal com demanava Junts, encara que la proposta de la formació independentista s’ha aprovat amb el suport de tots els grups de l’oposició i l’abstenció de l’executiu. Pel que fa al possible mal estat d’altres espais públics de Barcelona relacionats amb els Jocs de Barcelona 92 (com la plaça dels Campions, a la Vila Olímpica del Poblenou), Escudé ha recordat que l’àrea responsable de l’Ajuntament és Urbanisme i no pas Esports.

Inversió multimilionària en esport

Més enllà dels equipaments esportius utilitzats pels Jocs Olímpics, el regidor David Escudé ha recordat que aquest mandat el Pla d’inversions municipal (PIM) preveu una inversió superior als 50 M € a l’àrea d’esports. De fet, Escudé s’ha vantat que les valoracions que els barcelonins fan dels equipaments esportius de la ciutat cada vegada són més bones i ha assegurat que l’única “por” que té l’Ajuntament és “morir d’èxit” i que la demanda d’usuaris superi l’oferta.