junts degradacio

El Grup Municipal de Junts ha denunciat “degradació i manca de manteniment” a equipaments esportius i espais públics que es van crear per als Jocs Olímpics de Barcelona 92. La formació en posa com a exemple la plaça dels Campions, el Velòdrom d’Horta, el CEM Pau Negre o el pavelló esportiu Vall d’Hebron (el CEM Olímpics Vall Hebron). La regidora de Junts Francina Vila ha lamentat que “la situació d’abandonament evidencia el tarannà del govern Colau-Collboni”, a qui acusa de “deixar que l’espai públic es degradi”.

En concret, algunes de les degradacions que denuncia Junts són les pintades i grafits que hi ha a l’entrada de les piscines de salts de Montjuïc, panots aixecats per les arrels d’arbres davant del Velòdrom d’Horta, o brutícia i rajoles trencades a la plaça dels Campions (a la Vila Olímpica del Poblenou). “Espais públics que es van guanyar per a la ciutat resten molt degradats i és urgent una actuació decidida per recuperar-los“, ha reblat Vila.

Precisament per revertir la situació, Junts defensarà a la Comissió de Drets Socials d’aquest octubre una proposició perquè l’Ajuntament faci un inventari de l’estat en el qual es troben els espais públics i esportius vinculats a Barcelona’92 i que, alhora, elabori un pla d’inversions per reformar o rehabilitar els equipaments que calgui. Junts demana que Barcelona “aprofiti” que el 2022 se celebrarà el 30è aniversari dels Jocs Olímpics per “reivindicar l’obra olímpica de la ciutat”.

degradacio placa dels campions