El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha fet una crida a la ciutadania perquè no vagi a Collserola els propers dies a causa de l’onada de calor que hi ha a Catalunya i l’elevat risc d’incendi. “Demanem màxima prudència i limitar al màxim la nostra presència a la serra de Collserola”, ha dit Batlle. El regidor ha assegurat que l’escenari actual “és preocupant”, ja que “estem patint un episodi extraordinari”. De fet, l’Ajuntament va activar dijous en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals.

El govern municipal descarta tancar “per ara” l’accés al Parc Natural de Collserola: “No està previst”, ha detallat Batlle, que no ha tancat la porta a fer-ho si fos necessari. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Prevenció ha recordat que sí que està prohibit l’accés rodat a les pistes forestals.

El doble d’incendis que l’any passat

D’altra banda, Albert Batlle ha fet balanç dels focs que hi ha hagut a la ciutat durant l’estiu: n’hi ha hagut 16 a Collserola i un a Montjuïc, una xifra que pràcticament dobla els nou incendis forestals que hi va haver l’any passat a la ciutat. En total, s’han cremat 17,5 hectàrees de vegetació, 11 de les quals en un sol incendi, el que hi va haver el 8 de juny a la carretera Alta de les Roquetes.