La comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes, ha admès retard en el pagament de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona a entitats que reparteixen aliments. “Els mecanismes garantistes de l’administració no sempre permeten l’agilitat que voldríem, i això ha fet que ens endarrerim”, ha explicat Fuertes a la Comissió de Drets Socials. La comissionada ha assegurat que 14 parròquies ja han rebut els ajuts i que “la resta estan a punt de cobrar”. Segons l’oposició n’hi ha unes 40 entitats pendents de rebre la subvenció del 2020.

“No ens agrada tot allò que no ha sortit com volíem, hem patit aquest procés”, ha afegit Fuertes, que ha dit que l’Ajuntament és consicent de l’esforç que fan les entitats que reparteixen aliments i que “hem posat tot el que hem pogut al seu abast”. La comissionada ha detallat que el consistori ha signat dos convenis amb Càritas i la Fundació Formació i Treball que agilitzarà el pagament de les subvencions pendents. Algunes entitats de la ciutat, com el Rebost Solidari de Gràcia, va fer una crida a les xarxes socials per rebre donacions ja que no els arribava l’ajuda municipal.

L’oposició demana celeritat

La comissionada ha donat les explicacions en una compareixença sol·licitada per Junts per Catalunya. La regidora Neus Munté ha denunciat “nombroses deficiències” en la gestió del programa Alimenta i ha demanat “màxima exigència” al govern municipal i saber quan pagarà els ajuts pendents. La resta de grups també ha coincidit a reclamar agilitat a l’Ajuntament per pagar les subvencions a unes entitats que garanteixen un dret bàsic com l’alimentació. “És difícil acceptar que un ajuntament com el de Barcelona no pugui respondre amb més celeritat”, ha apuntat la regidora d’ERC Montse Benedí.