L’Ajuntament de Barcelona destinarà 825.000 € a la compra de tauletes per a alumnes que s’hagin de confinar per un positiu per PCR a la classe. Els dispositius tecnològics serviran perquè alumnes en situació de vulnerabilitat puguin seguir les classes a distància si cursen estudis obligatoris tant en centres públics com concertats de la ciutat.

Una part dels diners els vehicularà el Consorci d’Educació i la resta, les Biblioteques de Barcelona, que oferiran les tauletes en préstec en entorns de vulnerabilitat. “L’entrada i sortida de grups confinats serà constant i és important mantenir la connexió ‘online’ entre escoles i alumnes”, ha afirmat el tinent d’alcalde d’Educació i Cultura, Joan Subirats, que ha recordat que prop d’un 20 % dels centres educatius tenen algun grup confinat.

La compra de tauletes s’emmarca en un paquet d’ajudes al sector educatiu i cultural per valor de 6,1 M € per combatre l’impacte de la pandèmia. En educació, s’inclou 1 M € en mesures extraordinàries a les escoles bressol, amb reforç de personal per a les entrades i sortides d’infants i la compra de material d’higiene i seguretat. També es destinen 150.000 € al programa Tardes enriquides per a alumnes de 2n i 3r de primària en barris amb més desigualtat social.

Canvis als Premis Ciutat de Barcelona

En l’àmbit de la cultura, el gruix més important se l’emporta la convocatòria de 225 beques per a projectes de creació cultural, recerca i innovació en l’àmbit de la cultura, la ciència i l’educació. La dotació prevista és de 3 M €. Aquestes beques substituiran els Premis Ciutat de Barcelona 2020, que s’haurien entregat el febrer de l’any que ve. En el seu lloc es farà un acte de lliurament de les beques.

L’Institut de Cultura destinarà també 600.000 € a la compra d’obra artística de creadors d’arts visuals, a través del MACBA. El paquet d’ajudes inclou 350.000 € per a projectes de música contemporània i òpera en un programa conjunt amb el Liceu, L’Auditori i el Palau de la Música. A més, es reserven 175.000 € per reforçar l’activitat virtual de museus i centres patrimonials.