El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest dimarts per explicar la crisi de govern a Catalunya arran dels noms proposats per Junts per a la taula de diàleg. Aragonès ha assegurat que la mesa de negociació se celebrarà aquest dimecres al Palau de la Generalitat, i que hi assistiran la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i el mateix president Pere Aragonès.

“No penso deixar perdre aquesta oportunitat”

“No penso deixar perdre aquesta oportunitat”, ha advertit Aragonès, que recorda que és la primera vegada que un govern de l’estat admet que hi ha un conflicte amb Catalunya i ve a dialogar i negociar.” Ha explicat que la taula servirà per portar la proposta del govern català d’aministia i autodeterminació.

Aragonès deixa oberta la porta a una nova proposta de Junts

Aragonès ha explicat que la delegació del govern es pot ampliar i manté la porta oberta a sumar més mebres del govern, a l’espera que Junts proposi nous noms. “La composició de la delegació estarà oberta als membres de govern que Junts designi”, ha conclòs el president.

La formació de Carles Puigdemont ha proposat quatre noms que no són membres del govern (Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras), i Aragonès (ERC) ja els ha rebutjat perquè la taula de diàleg està concebuda com a reunió “de govern a govern”. “Això és el que ens dona la força”, ha reblat el president en roda de premsa.

Arran de les discrepàncies la reunió del Consell Executiu ha començat amb 40 minuts de retard i, fins i tot, s’ha suspès la reunió que havien de mantenir l’Ajuntament i la Generalitat a les portes de la Mercè i per parlar de qüestions com la reobertura de l’oci nocturn, entre d’altres.