El president de la Generalitat, Pere Aragonès i els consellers d'ERC Laura Vilagrà i Roger Torrent
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat dels consellers d'ERC Laura Vilagrà i Roger Torrent el 14 de setembre del 2021. Foto: ACN

(ACN) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat la delegació proposada per Junts a la taula de diàleg amb el Govern espanyol. Ho han confirmat a l’ACN fonts de la Presidència aquest dimarts. Aragonès ha argumentat als membres del govern que, tal com sempre havien parlat i acordat, la negociació amb La Moncloa era “de govern a govern”, i que, per tant, la delegació proposada per Junts “no s’accepta”.

Junts ha fet públic aquest dimarts els noms dels quatre integrants a la taula –Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras-, abans de consensuar-ho amb la part d’ERC. Des de l’entorn d’Aragonès afegeixen que els noms s’han de consensuar al Consell Executiu.

És per això que el partit de Carles Puigdemont ha demanat un recés de la reunió del govern, que a les 11 h d’avui encara durava. La trobada ordinària ha començat amb 40 minuts de retard. Tal com ha pogut saber l’ACN, Aragonès ha reunit els seus consellers abans, tal com també han fet per separat els de Junts.

La Moncloa avisa que la reunió de la taula de diàleg “ha de ser entre governs”

La Moncloa ha recordat aquest dimarts que la reunió de la taula de diàleg és “entre governs” i, per tant, no hi tenen cabuda representants de les formacions polítiques que no siguin membres actius de l’executiu. L’equip de Pedro Sánchez fa el recordatori en plena pugna interna al govern de la Generalitat per la negativa del president Aragonès als noms que proposa Junts.

La Moncloa també sosté que Sánchez i Aragonès faran una reunió en solitari i, després, inauguraran la taula abans de passar el relleu als equips negociadors i abandonar la reunió. L’entorn del president espanyol preveu la possibilitat que es produeixi algun tipus de compareixença.