L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, exigeix una consulta ciutadana a Barcelona sobre els Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2030: “Em sembla que és un mínim exigible“. En una entrevista a ‘Nació Digital’, Colau ha donat per fet que, “si es fa una consulta als Pirineus i es demana a Barcelona que acompanyi el projecte posant el nom de la ciutat, també es consultarà a la ciutadania de Barcelona.”

Colau també ha explicat que quan es va plantejar el debat es va crear una comissió i es va acordar “que no era un projecte estrictament per a Barcelona, sinó per als Pirineus”. A més, insisteix que es va acordar que seria un projecte sostenible ambientalment i econòmicament. Tot i això, l’alcaldessa subratlla que no han rebut “cap proposta concreta” i que s’espera a veure el projecte per posicionar-se.

No ha decidit si es presentarà a la reelecció el 2023

Durant l’entrevista, Ada Colau també ha respost si repetirà com a candidata a les eleccions municipals del 2023 per tornar a ser alcaldessa de Barcelona per tercer mandat consecutiu. “Encara no he pres aquesta decisió. Sóc molt sincera. No és el moment de prendre-la, queden gairebé dos anys i vivim temps molt excepcionals”, ha dit.

Preguntada, de nou, pels vots de Manuel Valls en la investidura que van permetre que fos alcaldessa, Colau ha volgut deixar clar que el seu partit on va parlar amb l’ex-primer ministre francès. “Collboni no va fer cap acord amb Valls que tingués a veure amb el govern de la ciutat“, ha apuntat també l’alcaldessa.