Ada Colau alcaldessa respon

Ada Colau encara no ha decidit si es tornarà a presentar a l’alcaldia de Barcelona. L’alcaldessa s’està plantejant ser de nou la candidata de Barcelona en Comú el 2023, tal com va avançar dijous ‘El Periódico’. Aquest diumenge, en una entrevista a ‘La Vanguardia’, Colau afirma que encara no ha pres la decisió.

“El meu compromís és de dos mandats però el reglament intern preveu que n’hi pugui haver un tercer”, apunta. Colau confia a acabar amb èxit el mandat actual, i espera que el cap de files d’ERC, Ernest Maragall, mantingui l’oposició “constructiva”. D’altra banda, l’alcaldessa critica el “bloqueig” de la Generalitat dels darrers anys, però augura un “canvi de to” amb la presidència de Pere Aragonès.

Sobre l’ampliació de l’aeroport

Sobre les diferències amb el PSC respecte a l’ampliació de l’aeroport, Colau ha destacat que les dues parts estan d’acord que volen la inversió i la millora de la connec­tivitat i de les infraestructures, però insisteix que “hem d’asseure’ns i parlar sobre com fer aquestes millores. S’equivoca el senyor Lucena venint amb un plantejament molt antic, amb un projecte tancat, amb un tot o res, ho agafes o ho deixes”, ha explicat.

Continuen les converses per l’Hermitage

D’altra banda, en relació amb l’Hermitage diu que “el debat s’ha prolongat més del de­sitjable, però això ha permès que apareguin nous actors i propostes”. En aquest sentit, assegura que han deixat enrere la primera i “treballem en positiu per accelerar el diàleg perquè la nova proposta tingui elements de cultura i innovació”. Per això, però, diu que cal intensificar les converses amb tots els actors, “l’Hermitage i una sèrie de promotors i inversors internacionals, el Liceu, el Col·legi d’Arquitectes, la Tech City. I par­larem amb el Port des del màxim respecte”.