La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, manté la incògnita sobre a quin candidat dona suport la seva formació com a nou síndic de greuges de Barcelona. Just el dia en què s’ha conegut que l’elecció s’ajorna fins al setembre per falta de consens entre els partits, Artadi ha evitat pronunciar-se a favor d’un dels dos aspirants, David Bondia o Ramon Nicolau, i ha carregat contra el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, a qui demana que es posin d’acord.

És la primera vegada que ens trobem en aquest embolic i el responsable és el govern
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

“No pot ser que en tots els temes no es posin d’acord i traslladin als altres com resoldre-ho”, ha afirmat. La líder municipal de Junts ha lamentat que hi hagi “soroll i polèmica” al voltant d’una “figura fonamental” com la Sindicatura de Greuges, a qui creu que els dos socis de govern estan esguerrant. Artadi ha recordat que en el procés participatiu van votar 3.000 persones en una ciutat d’un milió i mig d’habitants i ha demanat a l’executiu municipal revisar el sistema d’una votació que no és vinculant.

Una esmena a la manera de fer del govern

En el ple d’aquest divendres, Junts portarà a debat una proposta que insta el govern a rectificar després que l’últim Baròmetre semestral hagi situat la gestió municipal com el segon problema a la ciutat. En el text es demanen canvis al cartipàs per reforçar les àrees de Seguretat, Civisme, Neteja i Mobilitat, millorar el diàleg amb la ciutadania i fer una auditoria sobre el compliment de les iniciatives de l’oposició i del govern que s’han aprovat.

Artadi ha dit que no és una reprovació, sinó “marcar el camí perquè les coses que fan malament les vagin corregint”.