La majoria de grups han coincidit a reclamar que la negociació de l’Ajuntament ha de garantir la defensa dels drets dels treballadors i, alhora, mantenir la viabilitat econòmica de betevé com a mitjà de qualitat. “No servirà de res incorporar treballadors si es queden sense feina”, ha dit el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha insistit en la viabilitat del mitjà. Jaume Ciurana (PDeCAT) ha demanat al govern que l’acord amb els treballadors tingui l’aval majoritari dels grups i evitar que betevé sigui “una televisió residual”. Des de Cs, Santiago Alonso ha insistit en “una televisió pública de qualitat i sostenible econòmicament”.

La portaveu socialista, Carmen Andrés, ha admès els errors del model de gestió externalitzada després de les sentències que confirmen la cessió il·legal de treballadors i ha clamat perquè la negociació mantingui “un model públic de qualitat”. Des del PP, Àngels Esteller ha demanat que en l’acord hi guanyi tothom, els treballadors i betevé, tot i que ha admès la dificultat. Maria Rovira (CUP) ha acusat els grups d’incoherència per defensar ara la internalització, i ha exigit que s’hi arribi sense sentències judicials.

El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha animat el govern a “posar fil a l’agulla” per assolir un acord que faci viable el projecte. El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha explicat que mantenen reunions setmanals amb els treballadors però ha admès que “les expectatives judicials fan que les converses es dilatin”. Badia ha refermat el compromís del govern amb una betevé pública, atendre al màxim possible les peticions dels treballadors i tenir “un projecte de qualitat i sostenible per al futur”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a