La funerària municipal va entrar en via morta a l’abril per falta de suport polític. Els grups veien insuficients els plans del govern, que preveia només un tanatori amb sis sales de vetlla, i van plantejar diverses opcions per seguir negociant. El grup Demòcrata va plantejar rescatar la concessió d’un tanatori municipal dels que opera Mèmora. Badia ha explicat que dos informes tècnics desaconsellen aquesta opció per motius jurídics.

L’altra proposta, que va plantejar ERC, era la compra del 36 % de les accions de Mèmora a Serveis Funeraris de Barcelona que, sumat al 15 % que ara té l’Ajuntament permetrien al consistori recuperar el control d’aquesta empresa. Segons el regidor de Presidència, els serveis jurídics municipals han alertat que l’Ajuntament hauria d’acabar comprant totes les accions perquè el 49 % restant seria poc atractiu per a les empreses, i tot plegat costaria 170 milions d’euros.

Badia ha descartat rotundament aquesta opció i s’ha refermat en la creació de la funerària pública com l’única opció viable. “Si era tan important poder fer una compra o un rescat, en el moment que això no és viable hem de ser capaços de fer una operació igualment important”, ha dit. El regidor de Presidència ha expressat la “incomoditat” de l’Ajuntament per haver-se assabentat de la compra de Mèmora per la premsa, però ha insistit que Serveis Funeraris continuarà operant “amb tota normalitat”.