Quatre grans obres de la ciutat de Barcelona no estaran enllestides el 2023 tal com estava previst. Això és el que ha passat, per exemple, amb els treballs de transformació d’un tram de l’avinguda Meridiana, a Navas; la de la plaça del Canòdrom; la del Parc de la Colònia Castells, o la reforma dels jardins de l’antic consolat de Dinamarca. L’incompliment dels terminis indigna els veïns d’aquestes zones.

El tercer tram de la Meridiana, el més incòmode

Una de les obres que causa ara mateix més incomoditat i indignació als veïns i vianants és el tram de l’avinguda Meridiana entre els carrers de Josep Estivill i Felip II. És un espai de 435 metres, el més petit que s’està reformant, i que s’hauria d’haver enllestit a l’agost. La inauguració es va posposar per al desembre i ara, a finals de febrer del 2024.

Els treballs acumulen mig any d’endarreriments a causa, segons fonts de l’obra, de canvis en el projecte inicial, l’aparició d’amiant i de restes arqueològiques. Els veïns tenen moltes dificultats per creuar la via en aquest punt i es queixen de diversos carrers adjacents tallats que els compliquen la mobilitat, tant a peu com en cotxe.

obres barcelona 2023

El projecte de la plaça del Canòdrom, amb retard

Ben a prop, a la plaça del Canòdrom, a Sant Andreu, els veïns es miren les obres des de la reixa. Han rebut amb sorpresa la retirada dels cartells que indicaven que els treballs havien d’acabar a finals d’any. Ara, el districte ha fixat una nova data per acabar les obres: el primer trimestre del 2024. Alguns dels veïns apunten que “hi ha hagut setmanes que les màquines han estat quietes al mateix lloc cada dia”, i d’altres lamenten que els treballs dificulten el dia a dia dels comerços dels carrers adjacents.

obres barcelona 2023

Quatre retards al Parc de la Colònia Castells

L’Encarnación passa cada dia per davant de les obres del Parc de la Colònia Castells. Diu que té 80 anys i que es morirà “sense veure el parc acabat”. Es pregunta com és que en dies feiners no hi ha ningú treballant-hi i apunta que no s’hi treballa prou. Un altre veí, que va néixer a la Colònia, lamenta el retard en les obres, i la majoria no troben explicació a aquests endarreriments.

obres barcelona 2023

Els jardins de l’antic consolat de Dinamarca, amb quatre mesos de retard

Des que el 2015 l’Ajuntament va aconseguir la cessió de l’antic consolat de Dinamarca per part de la Diputació, el veïnat de Vallcarca i el Coll està expectant per fer ús d’aquest nou espai cultural i comunitari. L’inici d’obres, però, es va fer esperar. Els treballs van començar fa 22 mesos i la previsió era obrir al veïnat la zona dels jardins al setembre passat però el mur de contenció es va haver de reforçar i això n’ha allargat els treballs. Ara el nou calendari situa l‘estrena de bona part de l’equipament al gener.

obres barcelona 2023