Per als qui tot just tenen 18 anys, el ritual d'anar a votar ve de nou. Cal trobar la mesa, fer cua i, llavors sí, dipositar el vot a l'urna. "Era la meva primera votació i no sabia ben bé a qui votar. I parlant amb els amic i familiars i veient els debats al final m'he decidit a un partit." N'hi ha que ja tenien l'uniforme preparat per a la jornada des de feia dies. "Hi havia varies possibilitats: la de la Via, la dels altres anys. En tenia moltes". ADRIÀ CALVO / MIQUEL ARRANZ Una constant d'aquesta jornada són les fotografies. Molts treuen el mòbil abans de dipositar la papereta per immortalitzar el moment. "Jo m'he volgut fer aquesta foto perquè crec que avui és un dia especial que podem fer història tots". El matí a l'Esquerra de l'Eixample han tingut un ensurt: un cotxe s'ha incendiat just davant del casal de gent gran del carrer del Rosselló. "Estic aquí votant i em diu un veí que s'havia calat foc al meu cotxe. S'ha calat foc". Per als qui no poden anar al col·legi electoral conduint, la Creu Roja ha habilitat un servei de transport en què han participat més de 200 voluntaris. "Jo no hi anava perquè estic mol malament de movilitat. Però si hi ha un servei que ens transporta compliré amb les normes morals." No tothom, però, ho ha tingut tan fàcil. "He estado preguntando en todas las mesas porque mi madre ha votado aquí en la misma mesa. Pero yo no aparezco por ningún lado". N'hi ha que a última hora arriben de pont just per poder votar. Amb la feina feta, ja només queda esperar a conèixer els resultats.

Per als qui tot just tenen 18 anys, el ritual d’anar a votar ve de nou. El primer que cal fer és trobar la mesa que correspon al cognom, posar-se l’últim de la cua i esperar per poder dipositar el vot a l’urna. “Era la meva primera votació i no sabia ben bé qui votar. I parlant amb els amics i familiars i veient els debats al final m’he decidit per un partit”, explica Aleix Rubio.

Fent cua, hem pogut veure moltes samarretes reivindicatives. De fet, n’hi ha que ja tenien pensat què es posarien des de dies enrrere: “Hi havia diverses possibilitats: la de la Via, la de la cadena… En tenia moltes i he triat aquesta”, assegura Enric Angelet exhibint samarreta.

Les fotografies a les urnes també han estat una de les imatges del dia. Molts han volgut immortalitzar el moment per tenir-ne un record. Així ho ha fet Hèctor Lacalle després de dipositar el vot: “Jo m’he volgut fer aquesta foto perquè crec que avui és un dia especial que podem fer història tots.”