josep rius angels esteller diputats parlament catalunya

Més enllà de les implicacions polítiques que puguin acabar tenint els resultats del 12-M a l’hora de definir els pactes de govern a l’Ajuntament de Barcelona, els comicis catalans ja han tingut un impacte directe en el consistori. Dos regidors de la ciutat han resultat escollits com a diputats electes en les seves llistes respectives. Es tracta de Josep Rius (número set de Xavier Trias) i d’Àngels Esteller (número tres del PP de Daniel Sirera).

Tant Rius com Esteller han aconseguit entrar com a diputats del Parlament de Catalunya, un cop es constitueixi el nou hemicicle. Rius s’ha presentat a la llista de Junts + Puigdemont per Catalunya, en la posició número set, mentre que Esteller ho ha fet com a número tres de la llista del PP, a la demarcació de Barcelona.

Hauran d’escollir si compaginen les dues responsabilitats

Ara tots dos regidors hauran d’escollir què faran: si compaginen les dues responsabilitats com a regidors a Barcelona i diputats al Parlament, o bé si opten per renunciar l’acta de regidor i fan el pas per dedicar-se exclusivament a la política catalana. Josep Rius i Àngels Esteller ja han sigut diputats al Parlament de Catalunya en el passat.

En cas d’optar per compaginar la regidoria amb ser diputats, Rius i Esteller hauran de prendre una altra decisió: de quina institució volen cobrar. No és la primera vegada que hi ha regidors a l’Ajuntament de Barcelona que són, alhora, diputats al Parlament de Catalunya. Fonts de TriasxBCN i del PP diuen que encara no han obert el debat sobre quina decisió prendran ni Josep Rius ni Àngels Esteller.

Altres barcelonins es presentaven el 12-M

Més enllà d’aquests dos regidors, hi ha altres noms vinculats amb l’Ajuntament que es van presentar en llistes del 12-M. Per exemple Xavier Trias (Junts +), Ada Colau (Comuns) i Ernest Maragall (ERC) tancaven les llistes dels seus partits, així com també Daniel Sirera, ocupava una posició simbòlica a la llista del PP.