ciutat vella

(ACN/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha destinat 2,5 milions d’euros a 156 projectes d’economia de proximitat per als barris, creats per a persones, empreses i entitats del tercer sector. Es tracta del programa de subvencions Impulsem el que fas, que es duu a terme en concordança amb les necessitats i potencialitats territorials. La setena edició del programa ha rebut 679 sol·licituds.

La línia d’ajuts finança fins al 80 % del projecte amb un màxim de 40.000 euros, tret de la modalitat ‘Amunt persianes‘, que té un màxim de 20.000 euros per a l’obertura de negocis en planta baixa, o de 6.000 euros per a negocis actius en planta baixa inclosos en el Pla de Barris.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, ha destacat “la creativitat, la innovació i la gran diversitat dels projectes” presentats, i ha destacat que el programa és un exemple “clar” d’ajuts per a la petita economia a Barcelona.

Ciutat Vella, el districte amb més projectes

Els projectes inclouen des d’una escola aquàtica especialitzada en nadons i dones embarassades a tallers locals d’artistes i exposicions, passant per comerços amb productes alimentaris de proximitat o centres d’entrenament esportiu que incorporen eines de digitalització.

El tret diferencial d’aquest any ha estat la diversitat tant de sectors com d’ubicacions dels projectes. Un 30 % abasten tota la ciutat i els districtes que més projectes han captat són Ciutat Vella (20 %), Sant Martí (10 %), Sants (9 %) i l’Eixample (8 %).