La Gisela Fullà Silvestre fa més d’una dècada que ha canviat els carrers de Sarrià pels de Brooklyn: viu a Nova York, on és compositora i productora. Després d’èxits com ‘Nostalgia del futuro’ (2016), publica el seu primer àlbum, ‘Gisela’, que presenta al ‘Plaça Tísner‘. Dilluns, 25, actuarà als concerts de la Mercè dins de la programació del BAM —Barcelona Acció Musical— a l’escenari de l’Antiga Fàbrica Estrella DAMM.

‘Gisela’, un primer àlbum biogràfic

El primer àlbum de NOIA, ‘Gisela’, vol ser un disc biogràfic, narratiu i transparent: “No volia amagar-me rere l’alter ego de NOIA, volia que tingués el meu nom”, explica la Gisela Fullà-Silvestre. De fet, en diversos temes hi sentim sons de la seva vida quotidiana, com un sopar amb els amics o els carrers per on camina. El seu single, ‘Verano adentro’, vol ser una oda a Barcelona: “Quan vinc des de Nova York, hi trobo la calma”.

És una oda als terrats, a poder prendre el sol un u de gener…”, confessa l’artista. D’altra banda, ‘Eclipse de amor’, cançó destacada del nou àlbum, és “un viatge caribeny, amb molta influència de Björk”, explica NOIA.

NOIA combina el cant tradicional amb la producció electrònica per crear una música amb un estil pop experimental, tot i que combina d’altres estils musicals ben diversos, com el funk, l’R&B o la música urbana. Però remarca que aquest àlbum “ha volgut ser un cant d’amor cap a la música tradicional” amb presència d’estils com el flamenc, el fado i el bolero.

Els sons de NOIA beuen de la meva vessant de dissenyadora de so”
NOIA, artista i compositora

Disseny de so per a cinema i televisió

La vessant de dissenyadora de so té una gran influència en l’obra artística de NOIA. De fet, explica que el projecte té molts sons gravats i manipulats “a posteriori”, que ella mateixa edita. La Gisela Fullà Silvestre també és compositora i dissenyadora de so per a pel·lícules, sèries, documentals i anuncis. De fet, és la responsable del so d’espots de marques tan reconegudes com Coca-Cola, Vogue o Lululemon.

El mosaic de NOIA

  • Una ciutat: Nova York. Hi va anar a provar sort fa una dècada i va acabar quedant-s’hi a viure i a treballar com a cantant, compositora i productora. 
  • Una xifra: 4 milions. És la quantitat de reproduccions a Spotify que acumulen els dos primers EP de NOIA, el seu alter ego artístic. 
  • Un nom: Gisela. És el nom real de de la cantant i compositora NOIA i el títol del seu primer àlbum, que va veure la llum a l’abril. 
  • Un sentit: l’oïda: a més del seu projecte artístic NOIA, la Gisela és compositora i dissenyadora de so per a cinema i publicitat. 
  • Una actuació: al BAM (Barcelona Acció Musical). NOIA actuarà a l’Antiga Fàbrica Damm el 25 de setembre per les Festes de la Mercè.
  • Una plaça: la del Roser: una petitíssima i singular plaça de Sarrià per on sempre volia passar quan tornava de l’escola. 

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’