L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts una moció de Barcelona en Comú en què es compromet a buscar un nou emplaçament per la sala Milano, que ofereix música en viu des de fa 15 anys. Està situada a la ronda de la Universitat, al soterrani d’un Bracafé, i ara es veu obligada a tancar a finals de setembre, concretament el dia 29. A la sala s’hi toca música en directe, especialment jazz. La propietat del local ha llogat l’espai a una franquícia d’un restaurant italià.

La proposta s’ha presentat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. Hi han votat a favor tots els grups municipals excepte Vox.

Lluís Torrents, president associació de sales de concerts de Catalunya, ha demanat mesures per poder obrir més sales de música en directe i ha celebrat que s’hagi aprovat la proposta per intentar trobar una solució per a la sala. Assegura que a Barcelona hi ha quatre escoles superiors on s’estudia jazz i ha defensat els locals de música en viu perquè els futurs músics puguin tocar en directe i seguir amb les seves carreres professionals.

“Busquem una implicació del govern municipal”

L’equip programador de la sala Milano i la resta de músics de jazz també s’han pronunciat. Reclamen la implicació de l’Ajuntament per evitar haver de tancar. El sector, però, va més enllà i demana obrir un diàleg també amb la Generalitat.

El darrer concert de la sala Milano està previst per al 28 de setembre.