CCCB

(ACN/Redacció) El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha presentat aquest dimecres les activitats de commemoració dels 30 anys de la institució. Des de divendres, 23 de febrer, i fins diumenge, 26, el CCCB oferirà una jornada de portes obertes amb diverses activitats. El plat fort de dissabte serà la inauguració de ‘La conferència infinita’ i ‘Torn de preguntes’. Es tracta de dues instal·lacions artístiques creades pel col·lectiu Estampa a partir de continguts de l’Arxiu del CCCB.

Confèrencia feta per IA de vuit hores de durada

Cada dia, durant tot un mes, un model d’IA entrenat amb continguts de l’Arxiu del CCCB escriu una conferència al llarg de vuit hores ininterrompudes. La instal·lació s’activarà cada matí a partir del títol suggerit per un pensador, un científic o un creador sota la consigna de suscitar una reflexió sobre les qüestions que preocuparan a la ciutadania els propers 30 anys.

També s’ha programat l’activitat ‘Torn de preguntes’, que consistirà en un mosaic de pantalles en les quals el públic pot formular una pregunta sobre les qüestions que ha tractat el CCCB al llarg de la seva història. Un model d’IA serà l’encarregat de respondre a les qüestions.

La programació de dissabte es completarà amb la conversa entre Carolin Emcke i Ricard Solé, en què formularan preguntes relacionades amb la vida i la mort, el llenguatge i la memòria, la imaginació i la veritat.

Concert amb dos hiperorgues

La nit de dissabte acabarà amb un concert amb dos hiperorgues construïts per a l’ocasió. El músic Carles Viarnès tocarà els dos instruments a través de teclats i seqüenciadors, que es relacionaran en un entorn digital. Aquest univers entrarà en diàleg amb el treball de l’artista visual Alba G. Corral. Els concerts seran oberts al públic, però amb aforament limitat. Per a la resta d’activitats es necessita inscripció prèvia.

Residències internacionals

Pel que fa al programa de residències internacionals del CCCB, realitzat amb la Fundació privada Mir-Puig, els residents treballaran durant un període de tres mesos amb l’objectiu de generar projectes conjunts, possibilitar els vincles amb els pensadors i institucions de la ciutat i promoure la seva incorporació a la vida cultural barcelonina i catalana. Aquest programa disposa d’un pressupost de mig milió d’euros.

30 anys del CCCB

De 1994 a 2024, el CCCB ha reunit més de 5,6 milions de visitants a les exposicions, 5.3 milions a les activitats i compta amb 2.583 amics del CCCB. S’hi han fet 186 exposicions, 6.700 activitats i 261 itineràncies i coproduccions i 303 publicacions.

En declaracions amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la directora del CCCB, Judit Carrera, ha explicat que aquest cap de setmana celebraran el “model d’èxit” de la institució. Carrera ha aplaudit que el CCCB és més “vigent que mai” perquè ha evolucionat igual que ho ha fet el món.