La Sala Beckett presenta dins de la programació del Festival Grec 2023 ‘Nessun Dorma’, una obra escrita i dirigida per la dramaturga Eu Manzanares i protagonitzada per Anna Barrachina. Segons explica l’actriu al programa ‘Plaça Tísner’, el text és una comèdia dramàtica amb crítica social que remou i que es fixa en les dones de classe treballadora.

L’espectacle és el resultat de la residència de Manzanares al llarg d’aquesta temporada a la Beckett. És un text de teatre dins del teatre que ens parla de temes universals des de l’experiència personal de l’autora. La història ens trasllada als anys 50 i parteix d’una situació familiar real: l’àvia de la dramaturga donava sang a canvi de menjar. A partir d’aquí, la trama aborda les precarietats viscudes en un entorn humil i planteja si una obra de teatre pot servir com a venjança personal i social alhora.

Barrachina encarna el paper d’una mare de família que treballa netejant cases de la burgesia: “Sense contracte, sense Seguretat Social i sempre amb algú poderós que se’n vol aprofitar”. L’actriu assegura que són dones que van viure en una època en què s’abaixava el cap, però la filla vol fer justícia social i la burxa. “Per mi, fer aquest paper és donar veu a dones invisibles, com sovint són les treballadores de la llar, explicar què passa amb aquest sector”, sentencia.

Una autora jove amb “veritat i honestedat”

Eu Manzanares és considerada com una de les veus emergents de la dramatúrgia actual i presenta ‘Nessun Dorma’ després d’estrenar ‘Frank’, amb què se li va concedir una beca Barcelona Crea, o ‘Dopaland’, un muntatge sobre el desig i la societat de consum.

Per Anna Barrachina, és important acompanyar “una autora jove i d’una veritat i honestedat” com Manzanares. L’actriu també destaca un repartiment que completen Queralt Casasayas, Tai Fati, Pep Ferrer i Júlia Truyol a més de tot l’equip de l’espectacle.