Els dies 5, 6 i 9 de juliol del 2023 arriba al Gran Teatre del Liceu la segona edició d’Oh!pera, un projecte d’òperes de petit format de nova creació amb participació d’alumnes d’escoles de disseny barcelonines per a l’escenografia. Els títols de les òperes de nova creació són: ‘Nala’, ‘Hi ha monstres que viuen per la seva curiositat’, ‘Filles del món’ i ‘In the beginning everything was white’.

El Liceu ha seleccionat els compositors Andreu Gallén, Carlos de Castellarnau, Marian Márquez i Itziar Viloria per idear les òperes, d’uns 30 minuts de durada aproximadament, amb temàtiques actuals. Les particularitats de l’encàrrec eren crear peces amb un màxim de sis músics, entre cantants i instrumentistes.

Les quatre òperes de petit format es representaran durant la mateixa jornada en diferents espais del Liceu (Foyer, Sala Miralls, Teatrino del Conservatori i Escenari Box del Liceu), pels quals han estat dissenyades expressament.

Escenografia a càrrec d’alumnes de disseny

Durant el projecte, estudiants de diferents centres d’ensenyaments d’art i disseny de la ciutat de Barcelona han participat en la creació de l’escenografia de les òperes, seleccionats pel Disseny Hub Barcelona. Són l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAPC), l’Escola Superior de Disseny (ESDI), l’LCI Barcelona i l’IED Barcelona.