La música de Piera Marina Herlop acaba de publicar el disc ‘Nekkuja’, un treball que destaca en el conjunt de la seva carrera per la calidesa i lluminositat i que ja integra part del repertori amb què aquesta artista està de gira per mig món. De la seva obra i del seu èxit creixent ens n’ha vingut a parlar al programa ‘Plaça Tísner’.

Un jardí amb molta llum

L’any passat, Marina Herlop estava a punt de publicar ‘Pripyat’, el seu tercer disc d’estudi, i tot i que la qualitat d’aquell àlbum era incontestable, la nostra convidada no estava del tot tranquil·la: a la sensació d’una carrera musical encara no prou definida s’hi sumava una certa desorientació emocional.

Aquells dies, seia davant de la finestra de casa seva, deixava que la banyés el sol i s’imaginava que era en un jardí, un jardí que calia desbrossar, arrencar-ne les males herbes, netejar-lo de males vivències i records dolorosos.

El resultat d’aquella tasca de jardineria és ‘Nekkuja’, un disc més optimista i animat del que, sovint, estem acostumats a escoltar en la música experimental de casa nostra. Suposa una baula més en el camí d’una artista en creixement constant i que ha obert una finestra de llum en el seu imaginari musical.

La vida després de ‘Pripyat’

Tot i els dubtes de Marina Herlop respecte de la seva pròpia obra, el cert és que ‘Pripyat’, el seu àlbum anterior, marca un punt d’inflexió en la seva carrera. Després d’una època en què va arribar a plantejar-se llançar la tovallola, Herlop està començant a collir els fruits d’anys de feina, que en el seu cas es concreten en un públic fidel i cada cop més nombrós, actuacions en festivals com el Primavera Sound i el Sónar i concerts arreu del món.

Amb una posada en escena molt cuidada, que embolcalla i potencia una proposta musical gairebé inèdita a Catalunya, el nom de Marina Herlop serà cada cop més habitual en el paisatge cultural de dins i de fora de les nostres fronteres. Qui la vulgui escoltar en directe, tindrà una oportunitat el 10 de novembre al Teatre Principal de Terrassa.

El mosaic de Marina Herlop

  • Una artista: Björk. La música islandesa més internacional ha reconegut el talent de la Marina, fins al punt de recomanar-la en una sessió musical per a la BBC Radio 6. 
  • Un instrument: la veu. Tot i que el piano ha estat força present al llarg de la seva carrera, la Marina ha fet de les seves cordes vocals un instrument de creació, experimentació i creixement. 
  • Un debut: ‘Nanook’. Amb el seu primer LP, publicat el 2016, ja es va posar en el punt de mira de la crítica i d’un públic cada cop més nombrós. 
  • Una banda: Myoboku. A més de la seva carrera en solitari, fa quatre anys va fundar aquest duet amb Òscar Garrobé, que beu de la música electrònica, el pop, el jazz i l’R&B. 
  • Un àlbum: ‘Nekkuja’. El nou disc de la Marina és un treball càlid i lluminós, com un matí de diumenge cuidant les plantes del jardí. 
  • Una plaça: la de la Sagrada Família. Tot i la massificació de turistes, per la Marina aquest racó a tocar del temple de Gaudí és un paisatge de tranquil·litat on quedar i conversar amb els amics. 

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a