concert de hip hop per Palestina

El món del moviment hip-hop s’ha sumat amb un concert a les diverses iniciatives en suport al poble palestí i contra els atacs israelians a Gaza que han sorgit les últimes setmanes. Un recital musical “non-stop” de més de quatre hores a la sala Paral·lel 62. Un acte que ha tingut un caire cultural, però també polític amb els versos d’artistes com Sara Socas, Ana Tijoux o Los Chikos del Maíz. El concert Hip-hop per Palestina ha arrencat a les 19 hores amb les 1.200 entrades exhaurides. En total s’han recaptat més de 20.000 euros que aniran íntegrament destinats a diverses iniciatives de suport i ajuda humanitària a la comunitat palestina.

El festival musical ha arrencat amb un manifest de denuncia de la situació que viu des de fa anys el poble palestí a càrrec de dues integrants de la Coalició Prou Complicitat amb Israel. Tot seguit, els més d’un miler d’assistents han alçat els seus telèfons mòbils i han fet un minut de silenci en record a les víctimes de Gaza.

Durant el concert, també s’ha llegit un missatge del raper Pablo Hásel que ha lamentat no poder ser a la trobada. Tot seguit, s’ha reproduït una cançó de l’artista que és a la presó des del 16 de febrer del 2021. També estava previst que es reproduís un vídeo del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, però finalment no s’ha emès.

Els artistes que hi ha participat han estat: Adala, Ana Tijoux, Babaflow, Daura Mangara, DJ Trapella & DJ Hochi, Elane, Hip Horns Brass Collective, Lágrimas de Sangre, Las Ninyas del Corro, Lia Kali, Lamie, L’Beel, Lil Russia & Trusty, Los Chikos del Maíz, Masta Quba, Mus al Mur, Poor Tràmit, Rapsusklei, Sara Socas, Senyor Oca i Tribade.

Tot i que el concert ha exhaurit totes les localitats, les persones interessades a col·laborar amb la proposta han pogut participar fent una aportació simbòlica com a fila zero.