Pablo R. Coca, conegut pel seu compte d’Instagram, @occimorons, en què setmanalment comparteix il·lustracions que solen versar sobre la salut mental, ens presenta el seu segon llibre, ‘Durante la tormenta’, en què aborda un tema del qual potser encara parlem poc: la importància de l’acompanyament, no només professional, en situacions en què la salut mental d’algú no està en el millor moment. Reivindiquem el poder de les imatges d’aconseguir il·lustrar allò que ens passa, allò que ens mou o ens pesa, per sentir-nos representats i menys sols.

Qui també coneixia de sobres la força discursiva que pot tenir una sola vinyeta era el ja desaparegut Francisco Ibáñez. Pare de personatges que formen part de l’imaginari col·lectiu de diverses generacions, de Mortadel·lo al Botones Sacarino o el Trencasostres, el mestre va saber plasmar amb humor la societat de tot un país. I per retre-li homenatge, el periodista Jordi Canyissà ha publicat ‘Ibánez. El mestre de la historieta’, un llibre col·lectiu en què recordar la seva obra, recull algunes de les seves vinyetes però també reflexiona sobre la seva importància sociopolítica.

I Barcelona també s’ha apuntat a l’homenatge amb el que ja és quasi una atracció turística més de la ciutat: el semàfor de Mortadel·lo i Filemó que s’ha estrenat al barri de Sant Martí de Provençals. En Marc Andreu Rosich, el darrer membre a incorporar-se a la família de l’’Habitació 910’, ha anat fins allà per descobrir com l’han rebut els veïns.

Ja sabeu que ens agraden les primícies, i aquesta setmana ens visita també l’artista sideral Yuhniversia, que estrena en directe a l’’Habitació 910’ el tema ‘Fantasma’, amb què dona el tret de sortida a la seva nova era musical.

Potser fa temps que ha quedat clar que les col·laboracions entre artistes a la indústria musical són indispensables, però aquesta setmana sembla la prova definitiva. Aitana s’ajunta amb Danna Paola; Vicco, amb Abraham Mateo, i Rocío Saiz ho fa amb Chica Sobresalto, per citar-ne només algunes. Res com una bona sinergia musical!

I si la setmana passada vam celebrar l’aniversari del debut d’Amy Winehouse, aquest cop viatgem fins al 2006 per recordar-vos que tal dia com avui va arribar ‘Back to black’, el segon i últim àlbum d’estudi de la britànica, aquell que la va dur a la fama internacional.

Escolta el programa aquí:

Llista de reproducció: