MARIA SEBASTIAN, vicepresidenta d'American Airlines "El que American Airlines portarà a Barcelona el 4 d'abril, no és només un nou servei a Miami, sinó altres connexions ràpides amb 48 destinacions interiors dels Estats Units i 57 a l'Amèrica Central i del Sud i a la regió del Carib." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Tot el que no sigui connectivitat per a la ciutat de Barcelona, per a les nostres empreses té una lectura directa de pèrdua de competitivitat i d'oportunitats, per tant, no ens podem permetre no estar connectats."

A partir del 14 de juny, la connexió entre les dues ciutats passarà a tenir una freqüència diària. Els actors implicats, tant les aerolínies com les institucions catalanes, han destacat la consolidació del mercat barceloní amb els Estats Units.

Amèrica del Nord és el principal mercat de tràfic transoceànic de Barcelona i representa un 38% del passatge total intercontinental directe des de la nostra ciutat. El volum de passatgers entre Amèrica del Nord i Barcelona no ha deixat d’incrementar-se en els darrers anys i ha arribat a 930.000 passatgers directes.