cartell de zbe

Els vehicles que tenen l’etiqueta ambiental groga de la DGT podran seguir circulant per la zona de baixes emissions (ZBE) l’any 2022. Així ho ha informat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en un comunicat aquest dijous. D’aquesta manera, aquests vehicles no es veuran afectats per les restriccions de la ZBE, de la mateixa manera que els que tenen l’etiqueta verda, l’ECO i la de zero emissions.

etiquetes dgt

La nota informativa de l’AMB arriba gairebé un any després que aquesta administració plantegés l’etiqueta groga com a possible veto per entrar a la ciutat l’any que ve, si bé només va quedar en una proposta que no s’ha acabat mai de posar sobre paper. Aquest dijous, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en una entrevista al ‘Cafè d’Idees’, de La 2, que es mantenen els plans perquè els vehicles dièsel amb distintiu groc no puguin entrar a la ciutat en un futur. Això sí, ha puntualitzat que la ZBE no és un projecte només de la ciutat de Barcelona i que per això fa falta un consens entre les diverses administracions implicades per concretar l’avenç de les mesures.

També podran circular dins de la ZBE els autobusos i autocars sense distintiu fins al 30 de juny, d’acord amb la moratòria establerta.