vaga Ryanair
Foto: Miquel Vera

(ACN) Els sindicats han convocat una vaga a Ryanair des d’aquest 28 d’octubre. L’aturada del personal de terra afectarà els aeroports de Barcelona, Girona, Reus, Madrid i Palma. L’ha convocat el sindicat USO i s’han previst aturades de 24 hores del 28 d’octubre a l’1 de novembre, i aturades parcials cada divendres, dissabte i diumenge del mes de novembre. En aquest cas, seran entre les 4 i les 7 h, de les 12 a les 15 h i entre les 21 i les 23 h.

Demanen negociar el conveni

“El motiu d’aquesta convocatòria de vaga al servei d”handling’ de Ryanair no és cap altra que posar en marxa la mesa negociadora del primer conveni per a aquest col·lectiu, paralitzada des del 2020″, ha explicat el sindicat USO en una nota de premsa aquest dimecres. Des del mes de juny també s’estan mobilitzant els tripulants de cabina de la companyia pel mateix motiu.

Aturades durant les festes de Nadal

Durant el mes de desembre les aturades parcials seran també en aquestes mateixes franges horàries els dies 6, 10, 16, 17, 18, 22 i 23. Tanmateix, els dies 8, 11, 30 i 31 de desembre, les aturades seran tot el dia. Durant el mes de gener del 2023, es convoquen aturades de 24 hores els dies 6 i 8 de gener.

A més dels aeroports catalans mencionats, l’aturada afectarà una vintena de terminals com les de Màlaga, ​​Alacant, Sevilla, Mallorca, Eivissa, València, Santiago de Compostel·la, Reus, Tenerife Sud, Arrecife, Jerez, Santander, Las Palmas, Saragossa, Fuerteventura, Maó, Almeria, Valladolid, Tenerife Nord i Múrcia.

La vaga de Ryanair coincidirà amb les aturades que han convocat els sindicats de Vueling, també coincidint amb dates clau.