Durant la trobada, celebrada aquest dissabte a la seu del Departament de Treball, TMB ha posat una nova proposta sobre la taula però els sindicats l’han trobat insuficient i han fet una contraproposta. No ha estat fins la matinada, que la direcció els ha proposat negociar un conveni col·lectiu durant la nit, un fet al qual s’han negat els treballadors perquè ho consideren “vergonyós després de cinc mesos d’intentar negociar”. Segons el portaveu del Comitè de vaga, Óscar Sánchez, l’empresa no ha volgut negociar en cap moment i ha mantingut una actitud de “provocació“.

En aquesta nova trobada hi ha intervingut el Departament de Treball, que s’ha reunit per separat amb les dues parts i, posteriorment, ha mediat entre TMB i els treballadors. Segons fonts de la Generalitat, la direcció de TMB ha fet una nova proposta al comitè de vaga però que s’hauria de ratificar en una assemblea de treballadors. Per això, des dels sindicats creuen que difícilment es desconvocarà la vaga de la setmana vinent.

Com a novetat, en aquesta última reunió hi han assistit tres alts càrrecs de TMB: el director de Recursos Humans, Jaume Tintoré, el conseller delegat, Enric Cañas, i el director de Metro, Marc Grau. Tot i que des del comitè de vaga n’han celebrat l’assistència, alerten que no és garantia de res.

Es tracta de l’última reunió que es durà a terme entre les parts implicades i arriba després d’una jornada maratoniana de negociacions que van acabar sense cap acord. Divendres, per primera vegada, l’alcaldessa Ada Colau va agafar les regnes de les converses, tot i que els treballadors li van retreure que la seva implicació arribava massa tard.

Mentrestant, TMB ja alerta de la vaga convocada pels treballadors i recomana tant als panells informatius com per megafonia no utilitzar aquest transport el proper dilluns i dimecres. En cas que hi hagi vaga, la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del metro del 50 per cent en hores punta i del 30 per cent la resta del dia.