Xiulets, petards i crits. D'aquesta manera, un centenar de taxistes han reclamat solucions a l'adminstració. Diuen que la situació s'està fent insostenible i demanen que es faci complir la llei. Des de l'associació Elite denuncien que hi ha un agument incontrolat de particulars que ofereixen serveis de taxi sense tenir-ne llicència. Des del col·lectiu, a més, reclamen que s'actualitzi la llei, una regulació que consideren que té llacunes importants. TITO, Elite Taxi "Los que hacen mala praxis del taxi aprovechan estos vacíos para robar al turista, para cobrar precios más caros, para robarnos la faena a los que hacemos todo bajo la ley y bueno, esto tienen que cambiarlo, todo se tiene que modernizar. El taxi tiene que cambiar mucho." Aquest matí tres representants de l'associació s'han reunit amb el director general de transports, que ha volgut baixar al carrer per comunicar-los personalment els acords a què han arribat. El primer pas, segons ha dit, serà reforçar el control dels vehicles que treballen il·legalment. Reformar la legislació, serà més lent perquè s'ha de tramitar per via parlamentària. Per fer-ne un seguiment, han acordat tornar-se a reunir d'aquí a 15 dies. Força satisfets amb el que han aconseguit, els manifestants han anat fins a l'estació de Sants per explicar els resultats a la resta de companys i demanar-los que s'uneixin a la causa. Després han traslladat la protesta davant un hotel. Diuen que en alguns estabilments es contracten taxistes que cobren comissions il·legals.

El director general de Transports, Pere Padrosa, ha mantingut una breu trobada amb els manifestants del grup Elite i s’ha compromès a fer un reunió amb l’entitat per solucionar l’intrusisme que es viu en el sector. Padrosa els ha garantit que s’immobilitzaran els vehicles que facin el servei de taxi sense llicència. Des de la Direcció de Transports també es vol donar formació als agents de seguretat perquè puguin interceptar aquests taxistes il·legals. Una altra mesura en què treballa la Generalitat és la implantació d’un “call center” perquè els professionals puguin avisar quan detectin un servei que opera fora del reglament.

En acabar la concentració, els manifestants s’han desplaçat fins a la parada de taxis de l’estació de Sants per informar la resta de professionals del resultat de la protesta. Després han accedit fins a l’Hotel Barceló i des d’allà han denunciat les comissions il·legals que alguns establiments hotelers pacten amb taxistes per dur-los clients.

Fa només uns dies els taxistes de l’assocació Elite ja van fer una acció de protesta per denunciar una aplicació de mòbil que permet als conductors treballar sense llicència.