Inici de manifestació amb una acció de la plataforma Stop Pujades Transport, contra l'augment del preu del transport públic. Des de l'Arc de Triomf ha començat la marxa amb desenes d'entitats convocants i de lemes, però totes amb una clara crítica al sistema polític i econòmic. Entre els participants, treballadors de tota mena... I molts joves, un dels sectors més afectats per la crisi. Sense oblidar la situació de les dones. I les lluites de moviments socials diversos, com ara la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. A més de la presència, encapçalant la marxa, de treballadors de Panrico, que també han estat presents en la manifestació d'aquest matí. Això sí, entre tots els crits hi ha hagut un missatge unànime.

Encapçalada per treballadors de Panrico

, la marxa ha començat a avançar a les 18 h des de l’Arc de Triomf amb una àmplia diversitat de col·lectius: Arran, la CUP, el sindicat Co.bas, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la CNT, la CGT, Revolta Global o el sindicat COS.

La marxa, formada per col·lectius molt heterogenis, ha acabat a la Vila Olímpica custodiada de ben a prop per furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

Aldarulls aïllats

Poc abans de les 19 h, alguns manifestants han trencat els vidres d’un bloc d’habitatges del passeig de Picasso i d’un hotel de la mateixa via, han llençat al terra un fotoperiodista que intentava captar el moment i li han trencat la càmera a cops de martell.

En aquest moment l’organització ha desconvocat la marxa i s’ha desvinculat dels avalots, provocats per un centenar de persones encaputxades i vestides de negre.

Després, membres del mateix grup han cremat contenidors a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, davant de la Delegació del Govern. Els Mossos d’Esquadra han detingut, com a mínim, quatre persones acusades de provocar disturbis, tot i que en els propers dies no es descarten més detencions.

Stop Pujades Transport també es manifesta

Abans de començar, una cinquantena de persones han obert les portes del metro de la parada d’Arc de Triomf per reclamar l’aturada de l’augment del preu del transport. Per aquest motiu i per primera vegada, s’ha posat un cordó de seguretat a l’entrada del metro.