Després d'una reunió maratoniana de 12 hores, i amb dues trobades més a les espatlles des de finals de febrer, l'estira i arronsa ha finalitzat amb un preacord entre TMB i els set sindicats. JOAQUIM FORN, president de TMB "Aquest preacord està signat per tots els sindicats amb representació a l'empresa i per tant des del punt de vista de tenir un grau d'acceptació gran, avui podem dir que hi és, existeix. Crec també que per part dels treballadors hi ha hagut un grau important de responsabilitat." Sota el paraigua de la congelació salarial, l'entesa ha permès pactar un nou conveni fins a 2014 que garanteix els llocs de treball i la continuïtat dels contractes temporals, així com la jubilació parcial i els sistemes de descans. A més, els empleats treballaran un dia menys a l'any. PASTILLES L'empresa també ha accedit a pagar l'IPC acumulat de 2011, molt reclamat pels sindicats. I s'ha aconseguit actualitzar les taules de 2014 un 1%. Pel que fa als endarreriments, TMB els abonarà en dos terminis durant els propers dos anys. JORDI ORTIZ delegat del Comitè d'Empresa d'Autobusos de TMB "La empresa por fin ha puesto lo que nos debia encima de la mesa. Ni contentos ni tristes. Es un poquito agridulce. Lo que está claro es que con presión se hubiese conseguido algo más, cuando no le haces presión a la empresa, la negociación no tiene la misma fuerza." Els treballadors ratificaran demà el document en una assemblea a les cotxeres d'Horta. En cas que l'acceptin, el 28 de març es donarà per acabat el conflicte amb la signatura de l'acord.

L’empresa i els set sindicats amb representació al comitè han acostat posicions amb unes compensacions similars a les que es van acordar amb el metro

, ja que la situació financera impedeix complir el conveni actual. Si el preacord es ratifica divendres en referèndum, a finals de mes serà firmat per les parts i suposarà l’extensió del conveni col·lectiu vigent fins al 2014. El president del Comitè d’Empresa dels Autobusos, Miguel Ángel Arias,  ha destacat que la signatura del preacord per part de tots els sindicats és una fita històrica.