estació Maragall L9
Imatge del projecte d'estructura interior de l'estació de Maragall

El Departament de Territori ha tret a concurs les obres per donar forma a les futures estacions del Guinardó i Maragall al tram central de l’L9 i l’L10. Els treballs requeriran una inversió total de 15,3 M € i està previst que comencin la primavera del 2024. Les dues estacions ja tenen el pou excavat per connectar el vestíbul amb el túnel.

Les obres que s’han licitat corresponen a l’estructura interior i, després, caldrà fer els projectes d’arquitectura i instal·lacions.

  • El Guinardó | Hospital de Sant Pau. L’estació estarà connectada amb la de l’L4. El pou té una profunditat de 76 metres. Amb les obres, que s’allargaran 15 mesos, s’executaran lloses, escales i l’estructura metàl·lica interior necessària per als ascensors que connectaran el vestíbul amb les andanes. La inversió per fer l’estructura interior és de 8,9 M €.
  • Maragall. L’estació és a la plaça de Maragall. El pou excavat té una profunditat de 60 metres. Per completar l’obra civil, es faran forjats, lloses, escales i l’estructura metàl·lica per als ascensors. Tot plegat s’allargarà 13 mesos i té una inversió de 7,4 M €.

Estacions en obres i properes passes

En l’actualitat, s’està executant l’obra civil de les futures estacions de Mandri i Sarrià. El pou de Mandri ja està totalment excavat (75 metres de profunditat) i el de Sarrià està al 55 % (ha d’arribar a 73 metres de profunditat). En els propers mesos, el Departament de Territori preveu impulsar l’obra civil a les estacions de Sanllehy, Campus Nord i Manuel Girona.

Les obres a les estacions es fan en paral·lel a l’avanç de la tuneladora que ha de completar el túnel pendent d’excavar per posar en servei el tram central de l’L9 i l’L10. Fins ara, la màquina ha perforat 1,7 quilòmetres dels 4,2 que tenia pendents i ha superat l’estació de Sarrià camí de Lesseps.