Circulació completament aturada abans d'arribar al tram afectat per obres. A mesura que ha avançat la tarda, el tall de dos dels carrils en sentit Llobregat ha acabat provocant cues quilomètriques. Per facilitar la circulació s'ha mantingut obert el carril ràpid, però els treballs han obligat a tallar les entrades i sortides entre el tram que va de la incorporació 10 fins a la 13. Pel que fa a la calçada en sentit Besòs, no hi ha hagut restriccions i els cotxes hi han circulat amb normalitat. "Durant tota la tarda els operaris han treballat per extreure el paviment antic d'aquest tram de la ronda de dalt. Serà a partir d'aquesta nit, quan començaran els treballs de pavimentació, que s'allargaran fins demà al matí." ANTONI FERRERO, coordinador d'Infraestructures de l'AMB "Això s'inclou dins del manteniment ordinari que diem, que consisteix a cada any fer una part de substitució de la capa de rodadura de les rondes de manera que en una mitjana de 10 anys donem la volta a totes les dues rondes, la litoral i la ronda de Dalt." Tant amb aquesta actuació com amb la de la setmana passada, pressupostades en 380.000 euros, s'hauran renovat uns tres quilòmetres de la ronda de Dalt.

Les restriccions han començat a l’entrada número 7, ja que es tracta d’un tram amb molts túnels. Precisament, les principals retencions s’han concentrat entre la sortida 7 i la 9 i, més endavant, el trànsit ha estat més fluid. La causa de les aturades és el pas de circular de tres a un carril en aquest tram. A més, un cotxe avariat a l’altura de la sortida 6 ha dificultat encara més la circulació per la via. Les cues han arribat a ser de sis quilòmetres.

Durant tota la tarda els operaris han treballat per extreure el paviment antic d’aquest tram de la ronda de Dalt. Serà a partir de la nit, quan començaran els treballs de pavimentació que s’allargaran fins diumenge al matí. Les tasques s’han iniciat a les 15 h i s’allargaran fins diumenge a les 9 h. En total, es renovaran 3,2 quilòmetres de paviment.

Sempre que sigui possible es recomana l’ús d’itineraris alternatius. Algunes opcions de sortida de Barcelona cap a Tarragona-Lleida són per avinguda Diagonal o la ronda del Litoral (B-10). La circulació en sentit Besòs no es troba afectada per aquestes obres.


L’actuació ha estat programada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal del Barcelonès en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana i té l’objectiu de millorar les condicions de la via.

Amb aquests treballs es completa la pavimentació en sentit Llobregat de la ronda de Dalt en el tram situat entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, que es va iniciar el cap de setmana passat. Aquestes obres d’asfaltatge van causar importants retencions dissabte a la nit i diumenge al matí amb cues de fins a una hora.