Protestes com aquesta, que es fan cada dimecres contra l'increment de les tarifes del transport públic obligant a aturar el servei durant uns minuts, se seguiran repetint. Això és el que ha dit la plataforma Stop Pujades davant l'anunci de començar aplicar sancions als qui hi participin. Diuen que no els farà canviar de plans. PAU SOTELO, portaveu Stop Pujades Transport "El que no poden pretendre és que després de vuit setmanes de mobilitzacions hi hagi aquest immobilisme per part de les administracions i que després no continuïn les protestes. Les protestes continuaran mentre no hi hagi un canvi de posicionament de la conselleria i de l'alcalde Xavier Trias." Segueixen, doncs, demanant negociar amb les administracions per abaixar el preu del transport públic. Per la seva part, la síndica de Barcelona creu que s'ha d'estudiar com s'aplicaran les sancions anunciades, i garantir a la vegada el dret a la manifestació i el desplaçament de la ciutadania. MARIA ASSUMPCIÓ VILÀ, síndica de greuges de Barcelona "S'haurà de veure en quin punt de l'ordenança, en quin punt de l'espai públic, perquè a última hora el metro i les estacions són un espai públic, a veure com infringeixen les ordenances." Ara la mirada està posada en la vaga de transport públic anunciada per al dilluns 24 de febrer, coincidint amb el congrés de telefonia mòbil. Una aturada convocada per la plataforma Stop Pujades Transport, que seguiran el sindicat minoritari de TMB i Comissions Obres i UGT de Ferrocarrils de la Generalitat.

La plataforma Stop Pujades Transport, que s’ha manifestat en vuit ocasions des de la notificació de l’augment del preu del transport públic, ha afirmat en aquest comunicat la voluntat de mantenir les protestes previstes per al 19 de febrer i per al dilluns 24 de febrer, coincidint amb la inauguració del Mobile World Congress. Segons la plataforma, les multes anunciades pel consistori no reduiran “el clam popular per la rebaixa del preu del transport públic”.

A més, Stop Pujades Transport ha denunciat el que considera “immobilisme polític” per part de la Generalitat i l’Ajuntament i ha titllat d’inacceptable la posició que mantenen davant “la situació socioeconòmica actual, que posa al límit tantes famílies”.

Per la seva part, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, diu que “s’haurà d’estudiar com s’apliquen les sancions”, ja que creu que es faran seguint l’ordenança segons l’ús que es faci de l’espai públic. La síndica també creu que aquestes sancions no poden anar contra el dret de manifestació, però es planteja si cal canviar el tipus de protesta per garantir també el dret de mobilitat de la ciutadania. Finalment, Vilà recorda que l’Ajuntament és l’administració que està assumint amb més mesura la despesa del transport públic de la ciutat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a