FRANCESC LAYRET, portaveu de l'Associació de Concessionaris del Mercat de Sants "Com a comerciants i com a veïns del barri, estem patint un moment delicat i aleshores considerem que no estem per fer celebracions". VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "En les zones que hi ha hagut aldarulls l'activitat comercial ja s'ha frenat. La gent, inclús abans de que començés es retreia d'anar a aquests llocs per por del que pogués passar".

Fonts del consistori no han volgut entrar a valorar què hauria passat si els comerciants no haguessin decidit desconvocar la inauguració però a ningú no se li escapa que tal com estan les coses a Sants, potser no és el moment idoni per a celebracions. El nou mercat va obrir portes el 14 de maig després de quatre llargs anys d’obres. El nou equipament havia d’ajudar a reflotar el teixit comercial de la zona que, ha viscut moments molt difícils.

Un comerç que aquests dies viu amb preocupació els aldarulls amb motiu del desallotjament de Can Vies. De fet, tot el sector ha volgut condemnar de forma unànime la violència i en un comunicat han defensat el dret a manifestar-se però “sense violència i sense alterar l’ordre públic i la pau social”. Les organitzacions comercials demanen “contundència a l’hora d’exigir responsabilitats als incívics” i criden “a l’aïllament social dels mateixos”. Tant la Fundació Barcelona Comerç com tots els eixos comercials donen “suport  a l’Ajuntament i a la Policia de Catalunya i la Guàrdia Urbana per tal de posar fi a la violència”.