seients bicing barcelona

(ACN) La CGT i CCOO mantenen la vaga de Bicing indefinida a partir de dimarts, 14 de novembre, després que donin per fracassades les dues mediacions al Departament de Treball. Els sindicats reclamen un conveni per cinc anys que inclogui una pujada salarial generalitzada a la plantilla, la recuperació de l’antiguitat, una millor remuneració els caps de setmana i festius i la creació de plusos.

“Aconsellem als usuaris del Bicing que utilitzin un altre mitjà de transport els dies de vaga, ja que les bicicletes disponibles poden ser insuficients i hi podria haver un alt nombre de vehicles no reparats. Caldrà agafar mitjans de transport alternatius”, ha alertat la CGT aquest dissabte en un comunicat.

Demanen a l’Ajuntament que dialogui directament amb els treballadors

El sindicat considera que es reivindica un acord “digne” i carrega contra l’Ajuntament de Barcelona per “la manca de diàleg”. “El consistori hauria de parlar amb els treballadors, que són els que coneixen i pateixen la realitat de la seva feina, i no només amb les empreses abans de publicar les licitacions”, ha etzibat la CGT.

“Tampoc hauria de ser possible que hi hagi quantitats fixes de massa salarial en licitacions a 10 anys sense previsió de cap augment, ni que les licitacions no tinguin en compte els convenis col·lectius”, ha lamentat el sindicat, que considera que la concessionària del Bicing —l’empresa Serveo— “guanya molts diners” i asseguren que al servei “hi falten recursos”.

Concentració de la plantilla de Bicing a Sant Jaume

Els treballadors es concentraran el 14 de novembre, a partir de les 10.30 hores, a la plaça de Sant Jaume. El dia següent, davant les instal·lacions de l’empresa pública encarregada del servei, B:SM; i el dia 16 de novembre tornaran a la plaça de Sant Jaume.