La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha traslladat en un informe a l’Ajuntament una de les demandes històriques del barri de Verdum: una millor connexió en transport públic entre el barri i el CAP Rio de Janeiro. La millor opció, segons els veïns, seria un Bus del Barri que travessés per dins Verdum i deixés els veïns al CAP. Una segona opció seria ampliar el recorregut de l’actual bus 132 per donar servei també als veïns de Verdum. Actualment, els veïns només tenen l’opció d’agafar la Línia 11 de bus, que no s’endinsa dins el barri i que, a més, té una freqüència de pas molt dilatada.

Millor connexió amb el CAP

Dins el programa de Visites als barris de Barcelona, la síndica va trobar-se amb alguns representants de l’Associació de Veïns de Verdum. A partir d’aquesta visita, ha elaborat un informe que recull les millores en l’urbanisme de la zona i la demanda d’un Bus del Barri que comuniqui els veïns de Verdum amb el CAP Rio de Janeiro.

Vilà va fer públic l’informe fa uns dies a les xarxes socials. En el text es manifesten la satisfacció de l’AV pel servei de transport públic, amb una única excepció: el CAP assignat al barri és el que està situat a la part baixa de l’avinguda de Rio de Janeiro. A l’informe s’hi incideix que el barri té un fort pendent. Per tant, “el retorn del CAP al barri és en un pendent pronunciat, fet que genera que el trajecte sigui especialment dificultós per a les persones amb problemes de mobilitat”. Per aquest motiu, el veïnat demana un Bus del Barri o almenys, allò que denominen “bus sanitari, que pugui coincidir en els moments d’afluència a les visites mèdiques del CAP”. Cal tenir en compte que la Línia 11 té una freqüència de pas entre els 20 i els 25 minuts.

Reivindicació històrica

Fa molts anys que l’AV Verdum reclama aquest canvi al transport. En els darrers anys, els membres de l’associació han debatut el problema amb els responsables de districte de Nou Barris sense arribar a una decisió. “Mai no ens han dit que no, ni que sí. Estem esperant perquè ens van dir que primer s’havia d’implantar la xarxa ortogonal, era la prioritat”, explica Manolo Hernández, vocal de Mobilitat de l’AV Verdum. “La xarxa ortogonal ja s’ha implantat fa mesos, però el problema nostre continua sense resoldre’s”. De moment, asseguren que a l’hora de demanar l’ampliació del recorregut del Bus del Barri 132 tenen el vistiplau de les altres associacions de veïns afectades. I el suport d’entitats i de la síndica, així que confien a arribar a un compromís amb el nou govern.