La companyia aèria Vueling ha cancel·lat més de 200 vols a causa de la vaga que ha convocat el personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Aquest dissabte, en la primera jornada de l’aturada dels treballadors, se n’han cancel·lat 46. La vaga es farà del 21 al 24 de setembre, coincidint amb el pont de la MercèAquí pots consultar l’estat dels vols de Vueling.

Vueling ha anunciat que anul·la anticipadament aquests serveis i que es veu obligada a restringir les operacions per intentar “causar els mínims inconvenients” als clients. L’aerolínia lamenta les cancel·lacions i assegura que la vaga és “totalment aliena” a l’empresa.

La companyia va admetre dijous que es planteja canviar el seu servei de terra (“handling”), en mans d’Iberia, com a conseqüència de les afectacions per les vagues. Això, tot i que les dues empreses són del mateix grup, IAG. En aquest sentit, va alertar que estudia “diferents alternatives”. L’anunci de Vueling arriba després que vagi carregar durament contra Iberia per “convertir els seus passatgers en ostatges“.

UGT, satisfets amb el setè dia de vaga

El sindicat UGT ha valorat positivament la jornada. Asseguren que el 50 % de la plantilla ha secundat la vaga tot i que l’empresa ha reduït considerablement la dada i ha afirmat que de 152 persones, només set han fet aturades.

El portaveu d’UGT al comitè de vaga, Omar Minguillón, assegura que les negociacions continuen enrocades i critica que Vueling hagi plantejat canviar l’empresa de “handling”, és a dir, el seu servei d’assistència a terra.

La pluja sí que complica el trànsit aeri

A banda de les vagues, el mal temps i les fortes pluges que han afectat algunes zones de la península Ibèrica han obligat a cancel·lar alguns vols a l’aeroport. Segons ha informat Aena, fins a les 20 h s’han anul·lat 17 vols per la “meteorologia adversa”. D’aquests, 15 són de Vueling i 2 de British Airways.

Al matí, les males condicions meteorològiques han provocat alguns retards i han obligat a fer regulacions del trànsit aeri. Això ha tingut conseqüències, especialment, en les arribades. Vols provinents de ciutats com Roma, Bucarest o Milà han aterrat més tard del previst.

Un vídeo penjat al compte de Twitter @controladores, mostra la situació a l’aeroport durant el migdia d’aquest dissabte.