JOSEP RULL, conseller de Territori i Sostenibilitat "La Generalitat de Catalunya serà implacable en la defensa dels drets dels usuaris i en la defensa de la potència que té l'Aeroport de Barcelona, de la qualitat del servei que doni l'aeroport de Barcelona." JORDI BAIGET, conseller d'Empresa i Coneixement "Nosaltres els hem exigit això, que es donin aquestes garanties, justament, que allò que s'ofereix hi hagi la certesa que es pugui complir i es pugui dur a la pràctica."

El Ministeri de Foment i la Generalitat han citat d’urgència aquest dilluns la direcció de Vueling en dues reunions, una a Madrid i l’altra a Barcelona, per demanar explicacions pels retards i cancel·lacions de vols de les darreres setmanes. Totes dues administracions han apostat per vigilar de prop la gestió de la companyia.

La Generalitat ha optat per crear una comissió de seguiment en què govern i aerolínia es reuniran un cop per setmana per avaluar la planificació de vols. La comissió es posarà en marxa dilluns que ve i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ja ha posat deures a Vueling, “els demanarem que expliquin quina afectació ha tingut en altres companyies” el caos que s’ha generat en les darreres setmanes.

Rull ha admès que el govern català està preocupat perquè la situació pugui empitjorar entre el 15 de juliol i el 15 d’agost, moment de màxim trànsit aeri a l’aeroport el Prat. El conseller ha sentenciat que la solució a aquesta situació és que Vueling inverteixi més en recursos. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha exigit a Vueling que compleixi amb el servei i ha afirmat que s’ha de garantir que “els ciutdans volaran al destí pel qual van pagar”.

En la reunió que ha tingut lloc a Madrid, el Ministeri de Foment ha reclamat a Vueling que aquest dimarts presenti un pla de contingència per als mesos de juliol, agost i setembre. La companyia haurà de detallar el nombre de vols programats i el nombre de naus i la tripulació amb què es cobriran.