Aquest dissabte, 29 de juliol, han començat les tasques per pavimentar el passeig de la Vall d’Hebron, entre l’avinguda del Jordà i el carrer de l’Arquitectura. Aquesta intervenció ha comportat talls puntuals de trànsit al costat muntanya des del matí d’aquest dissabte, 29 de juliol. Només s’ha deixat habilitat un carril en sentit Llobregat.

Cues de cotxes a la ronda de Dalt

A les 11.30 h, el trànsit ja era intens en l’únic carril habilitat dels tres que hi ha normalment i els cotxes hi circulaven lentament. S’hi han acabat formant cues de cotxes, especialment al punt on comencen les obres. Hi ha senyals temporals de restricció de velocitat per les obres. A més, l’entrada número 5 de la ronda de Dalt està tancada en sentit Llobregat.

Parades de bus i metro afectades

Hi ha unes quantes línies d’autobús afectades: el 27, 60, 76, H4, V21 i M19, que veuen el seu recorregut alterat. La parada de la línia 3 de metro de Montbau també està tancada. Al llarg del dia estan preparant el terra per poder asfaltar els tres carrils i deixar-ho tot a punt, però aquesta tasca encara no ha començat. Serà a partir de les 9 h del diumenge, 30 de juliol, quan es pavimentarà el terreny.

El costat Llobregat del carrer de Balmes, tallat

També han començat les obres de pavimentació al carrer de Balmes, al costat Llobregat, al tram entre la plaça de Joaquim Folguera i la ronda del General Mitre. Per tant, el trànsit rodat es veu afectat i només passa pel costat Besòs, on han habilitat un carril que normalment és de pujada per circular en sentit mar. En canvi, diumenge, 30 de juliol, els treballs es desplaçaran a l’altra banda i els vehicles circularan pel costat Llobregat. A conseqüència de les restriccions, ja des de les 12 h s’han format retencions des del carrer de Castanyer fins a la ronda del General Mitre.

Els conductors dels dos carrils de la dreta que circulen de pujada, en sentit muntanya, es veuen obligats a girar cap a la ronda del General Mitre. En sentit mar la circulació queda restringida exclusivament a veïns i serveis a l’altura del passeig de Sant Gervasi. Les línies d’autobús V15, 131 i N5 també es veuen afectades.

Aquestes són les set grans obres de l’estiu del 2023 a Barcelona | MAPA
S’aprofitarà l’estiu per impulsar grans transformacions que ja estan en marxa, com el tramvia per la Diagonal, la reforma de la Meridiana o les obres a l’L4