En el marc de les obres d’estiu, l’Ajuntament engega treballs de pavimentació per millorar el ferm a diversos punts de la ciutat que comportaran canvis en la mobilitat els propers dos caps de setmana. Enguany, s’han programat un total de nou pavimentacions d’envergadura que implicaran millorar 40.932 m² de sòl.

Afectacions al passeig de la Vall d’Hebron

Aquests dies s’estan fent tasques de pavimentació al passeig de la Vall d’Hebron entre l’avinguda del Jordà i el carrer de l’Arquitectura. Les afectacions viàries més importants tindran lloc aquest primer cap de setmana, 29 i 30 de juliol, amb talls puntuals de trànsit. Concretament, es faran treballs al costat muntanya, que comportaran deixar habilitat un carril en sentit Llobregat. Les línies 27, 60, 76, H4, V21 i M19 de bus es desviaran.

Aquestes són les set grans obres de l’estiu del 2023 a Barcelona | MAPA
S’aprofitarà l’estiu per impulsar grans transformacions que ja estan en marxa, com el tramvia per la Diagonal, la reforma de la Meridiana o les obres a l’L4

Talls de trànsit a la plaça del Cinc d’Oros

Entre el 27 de juliol i el 7 d’agost també es produiran talls i canvis en la mobilitat a la plaça del Cinc d’Oros a la confluència entre l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia, els Jardinets de Salvador Espriu i el carrer de Còrsega. Aquest diumenge les obres afectaran la circulació del tronc central i lateral mar de l’avinguda Diagonal en sentit Besòs i els dos sentits de circulació del passeig de Gràcia. La circulació del tronc central en sentit Besòs es desviarà per la banda muntanya.

A la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer de Balmes en sentit Besòs es tallarà l’accés al lateral mar de l’avinguda Diagonal i només es deixarà pas exclusiu per a veïns i serveis. Aquestes actuacions afectaran les línies 22 i 24 d’autobús, que es desviaran igual que la resta de vehicles. A més, restaran fora de servei les parades del passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal (218) i del passeig de Gràcia amb Rosselló (1144). També es veurà alterat el recorregut de les línies V17, 22 i 24.

Treballs al carrer de Balmes

També es faran obres aquest cap de setmana per pavimentar el carrer de Balmes entre la plaça de Joaquim Folguera i la ronda del General Mitre. El dia 29 es treballarà al costat Llobregat, de manera que els vehicles passaran pel costat Besòs, i el dia 30 serà a la inversa. En sentit muntanya, els dos carrils de la dreta hauran de girar obligatòriament cap a la ronda del General Mitre. En sentit mar, a partir de la cruïlla entre el passeig de Sant Gervasi i el carrer de Balmes serà d’accés exclusiu per a veïns i serveis. Hi haurà alteracions en el recorregut de les línies d’autobús V15, 131 i N5.

Properes pavimentacions

També dins del marc de les obres d’estiu, de l’11 al 17 d’agost es pavimentarà el carril bus de la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer de la Química i el carrer de Sant Germà.