Totes les línies de Rodalies han arrencat aquest dilluns amb retards de 30 minuts per la demora d’Adif en les obres al túnel del passeig de Gràcia durant el cap de setmana. En concret, n’han resultat afectades dues vies, la 11 i la 12, per on a primera hora no podien circular els trens. En conseqüència, tots els trens Regionals i l’R2 Sud han hagut de passar per la via 7, per on ja van habitualment els trens de les línies R1, R3, R4 i R12.

La situació ha estat especialment complicada fins a les 7:28, quan s’ha pogut obrir la via 12. El trànsit s’ha anat normalitzant cap a mig matí però el gruix de les línies han continuat circulant amb 20 minuts de demora.

Afectacions a totes les línies

Per intentar no generar un col·lapse encara més important a Sants, s’ha reduït oferta a les línies R2 Nord, R2 Sud, R1 i R4. Així mateix, l’R11 s’ha encaminat a Estació de França.

Els treballs que Adif no ha finalitzat a temps són els mateixos que ja han generat afectacions aquest divendres, dissabte i diumenge. Segons han explicat fonts d’Adif a Beteve, el problema ha estat a la senyalització a les vies, que no estava a punt en la finalització d’obres. Adif assegura que s’està “treballant intensament per restablir el servei el més aviat possible” però, de moment, no sap quan es podran reobrir totes les vies.

Per tot plegat, Renfe demana als usuaris que s’informin de l’estat del servei a través de tots  canals d’informació i atenció al client.

Queixes dels passatgers per les aglomeracions

A través de les xarxes socials, són molts els viatgers els qui ja han denunciat les aglomeracions a les andanes de l’estació de Sants per la demora dels trens. També han criticat els vagons plens de passatgers.