vies estació de sants

(ACN/Redacció) L’estació de Sants afronta tres dies d’alteracions importants en el servei de les línies R2 Sud, R2 Nord, R3, R7 i R11 de Rodalies per la finalització de les obres del túnel del Passeig de Gràcia. L’afectació començarà aquest divendres, 23 d’octubre, i s’allargarà fins diumenge, 25 d’octubre, i la companyia calcula que se’n poden veure afectats fins a 150.000 viatgers, la meitat dels quals divendres, perquè és un dia laborable.

El motiu de l’afectació són les anomenades obres 4+4 que s’estan fent a l’estació de Sants. Fins ara hi havia dues vies que donaven servei als trens que circulen pel túnel de Plaça de Catalunya, i sis vies per als trens del túnel de Passeig de Gràcia. Segons la directora de Rodalies, Mayte Castillo, les obres permetran “equilibrar” el flux de trens que circulen per aquests dos túnels, de manera que cada un tindrà quatre vies (dues per sentit).

Consultar les alteracions del servei

Durant aquestes tres dies s’actuarà en el túnel de Passeig de Gràcia, fet que comportarà alteracions importants en el servei de Rodalies. D’una banda, es desviaran part dels combois per Plaça Catalunya i, de l’altra, es donarà pas alternatiu. L’objectiu, però, és que l’eix de Passeig de Gràcia estigui “completament en servei” a partir de dilluns, 26 d’octubre.

Rodalies treballa des de fa un mes i mig en el dispositiu de transport alternatiu d’aquests tres dies, i n’està fent difusió a través de les xarxes, i a les estacions. També es poden consultar les afectacions en aquest enllaç.

Les línies que transcorren pel túnel de Passeig de Gràcia seran les més afectades:

  • R2 Sud: divendres hi haurà quatre trens per hora i sentit entre Sant Vicenç de Calders i l’Estació de França per Vilanova i la Geltrú, i el cap de setmana el servei es reduirà a la meitat.
  • R2 Nord: entre Maçanet Massanes i l’aeroport per Granollers Centre només circularan dos trens per hora i sentit divendres. El servei de l’R2 -entre Granollers i Castelldefels- quedarà suspès.
  • R11: els trens iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a l’Estació de França divendres, dissabte i diumenge. Els viatgers podran baixar al Clot-Aragó i conectar amb l’R1 i l’R2 o continuar el trajecte en metro.
  • R3: els trens iniciaran i finalitzaran el recorregut a Sant Andreu Arenal.
  • R7: els trens iniciaran i finalitzaran el recorregut a Montcada Bifurcació.

Una part dels trajectes alternatius es podran cobrir en metro, enllaçant a l’estació del Clot-Aragó. Per facilitar-ho, durant els dies que hi hagi afectacions els títols de transport de Rodalies seran vàlids per fer el transbodament a les estacions de metro.

Millor puntualitat i menys incidències

Castillo assegura queaquesta configuració “permetrà millorar la puntualitat”. El pas següent serà iniciar les obres en les vies del túnel de Plaça Catalunya, tot i que en aquest cas les incidències no seran “tan remarcades”. Un cop finalitzats tots els treballs, que van començar l’1 de juny, serà menys probable que un comboi s’hagi d’esperar dins del túnel en cas d’incidència en un altre tren ja que es disposarà de dues vies per sentit en una mateixa andana.