Uns 75.000 passatgers de Rodalies s’han vist afectats aquest divendres per les obres de finalització del túnel de l’estació de Passeig de Gràcia, unes intervencions que deixen l’estació de Sants amb molt poca circulació de trens. Molts usuaris han denunciat desordre i desorientació a l’hora de saber quines andanes mantenen el servei de Rodalies, tot i que els informadors no han parat de treballar per guiar els usuaris.

Tot i que a primera hora s’esperava més incidència, no hi ha hagut grans aglomeracions a les vies. Ara bé, al migdia els trens han tingut retards de fins a 40 minuts i a la tarda, entorn dels 20 minuts. Al marge d’aquestes incidències, la situació general ha estat de tranquil·litat durant aquest primer dia d’alteracions.

Les línies amb alteracions són l’R2 Sud, l’R2 Nord, l’R3, l’R7 i l’R11, i aquest divendres és l’únic dia laborable en què els viatgers han patit les conseqüències de les obres, ja que s’allargaran fins diumenge.

Durant aquests tres dies, les línies R11, R3 i R7 no tindran parada a l’estació de Sants. Per poder-se desplaçar fins a l’Estació de França o la de Sant Andreu Comtal, on sí que s’aturen aquestes línies, els passatgers de Rodalies afectats podran fer transbord al metro amb el mateix bitllet. L’R2 Nord i l’R2 Sud mantenen parada a l’estació de Sants, però amb una reducció del servei. Les afectacions es poden consultar en aquest enllaç.

Les obres del túnel de Rodalies de l’estació de Passeig de Gràcia, que en total tenen 11 fases, van començar aquest estiu.