(ACN i redacció) Renfe assegura que ha reforçat la manera com comunicarà a maquinistes els serveis mínims les pròximes jornades de vaga convocades pels sindicats SEMAF i SF. Ho farà per tres vies: correu electrònic, burofax i en mà de manera personal. L’objectiu és evitar l’incompliment dels serveis mínims, principalment a Rodalies de Catalunya i al País Valencià, com ha passat en les jornades de vaga de dijous i divendres.

De moment, Renfe informa que ha obert 31 expedients a maquinistes de Catalunya i del País Valencià que han fet faltes “molt greus”. Els maquinistes podrien rebre una sanció que pot anar des de la suspensió de cinc dies de sou i feina fins a l’acomiadament. A més, els Serveis Jurídics i el Departament de Recursos Humans de Renfe estan analitzant l’obertura d’expedients nous.

Caos i col·lapse els dies de vaga

De les vuit jornades de vaga convocades ja n’han transcorregut dues i totes han portat cua. Precisament per l’incompliment dels serveis mínims per part d’alguns maquinistes. Durant el segon dia de vaga es van col·lapsar les línies i els autobusos interurbans propers a les parades de Rodalies. Milers d’usuaris de Rodalies es veuran afectats per les properes jornades de vaga.