vaga renfe

Comencen vuit dies de vaga a Renfe per reclamar més maquinistes. El sindicat SEMAF ha convocat aturades aquest dijous, 30 de setembre, i els dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre a tots els serveis de Renfe, entre els quals Rodalies. Tot i això, s’han decretat uns serveis mínims del 85 % a Rodalies, del 65 % a Mitja Distància i del 72 % a Alta Velocitat i Llarga Distància.

Crida a la resta de sindicats a sumar-se a la vaga d’octubre

El sindicat de maquinistes, a més de demanar la incorporació de nou personal per cobrir l’ocupació no coberta i la recuperació de les circulacions suprimides, denuncia l’incompliment del segon conveni col·lectiu del grup Renfe i la “nul·la voluntat” de l’empresa per sol·lucionar-ho.

SEMAF també fa una crida a la resta d’organitzacions sindicals a sumar-se a la vaga en defensa del ferrocarril i del “servei públic als ciutadans”.

L’ampliació de personal, una llarga reivindicació sindical

Les reivindicacions sindicals per ampliar la plantilla de Renfe s’han repetit al llarg d’aquest any. Al febrer, el sindicat de maquinistes SEMAF va convocar diversos dies d’aturades per reclamar els recursos humans i materials necessaris per recuperar els serveis previs a la pandèmia. Al maig, la vaga va venir a través d’UGT amb l’objectiu de demanar la contractació de més personal a l’empresa.