motos vorera

El centenar d’entitats adherides a la campanya “Recuperem les voreres denuncien manca de voluntat política per treure les motos de les voreres de Barcelona. En un comunicat expliquen que s’han reunit amb els grups municipals de TriasxBCN, PSC, BComú i ERC, i que “cap expressa voluntat de fer accions per alliberar l’espai ocupat per les motos”. “Els grups municipals i el govern de l’Ajuntament de Barcelona han mostrat en tot moment desinterès a solucionar aquest problema a la ciutat”, afirmen, “tot i que l’incompliment de la normativa i l’abús de les motos a la ciutat és significatiu“.

L’estratègia de crear més aparcament “no està funcionant

Les entitats critiquen que els partits insisteixin en l’actual estratègia de crear més places d’estacionament a la calçada i a fer campanyes informatives i sancionadores que, segons ells, “els estudis de l’Ajuntament demostren que no estan funcionant“. “No ha tingut cap impacte en la indisciplina a l’hora d’estacionar les motos”, afirmen en el comunicat. També denuncien que la modificació de l’ordenança està pendent d’aprovació al plenari des de l’abril del 2023 i “encara no s’han donat resposta a les al·legacions presentades per ciutadans i entitats”.

Les entitats signants, entre les que hi ha Catalunya Camina, BACC, Eixample Respira, la FAVB o Ecologistes en Acció, demanen una moratòria d’un any en l’aplicació de la prohibició per facilitar l’aprovació de la nova ordenança. Durant aquest temps proposen que les motos puguin estacionar als espais dedicats al cotxe com la zona verda i blava i la càrrega i descàrrega fora d’horari.